Pravé italské rizoto se středomořskými bylinkami, připravené výhradně z rýže Carnaroli a pečlivě vybraných surovin od místních italských dodavatelů. Základem je domácí zeleninový vývar, který rizotu dodává plnou a vyváženou chuť - bez nutnosti dalšího dochucování.
Návod k přípravě: Rýži osmažte na extra panenském olivovém oleji. Přidejte 250ml vody a 10ml bílého vína podle chuti, tekutinu nechte odpařit. Postupně přidejte 800ml vody a průběžně míchejte, dokud se rizoto neuvaří do krémové konzistence. Nakonec vmíchejte kostku másla a strouhaný sýr. Výrobek již obsahuje sůl, dochuťte podle potřeby.
Složení: italská rýže Carnaroli 88%, sušená rajčata 5%, olivy v různém poměru 2% (černé a zelené olivy), zeleninový vývar (sůl, sušená zelenina (rajčata, cibule, mrkev, česnek), aromatické bylinky, koření, aroma, slunečnicový olej), sušené kapary, sušená bazalka, cibule.
Energetická tabulka:
Energie na 100g: | 1402 kJ / 331 kcal |
Tuky: |
0,9g 0,1g |
Sacharidy: z toho cukry: |
72g 2,9g |
Bílkoviny: | 6,7g |
Sůl: | 1,8g |
Vyrobeno a baleno v Itálii.